Tuesday, December 21, 2021

Dating håndhuggede bjelker

Dating håndhuggede bjelker



Gjenvunnet trebjelkelag er grovsagt materiale som opprinnelig ble brukt som støtte under gulvbord i hjem og fjøs. Men håndsaget dating håndhuggede bjelker merkene vil være uregelmessige i krumningen og vil ikke være pent parallelle med hverandre. Så hvis alt dette snakket om gjenvunnet tre får deg til å lengte etter ditt eget stykke historie, besøk Superior Hardwoods og la oss guide deg gjennom skogen, dating håndhuggede bjelker. Ekteskapsmerkene på bildet var på sperrene i et Poughkeepsie-hjem bygget i ca. og reparert i 's av redaktøren [DF]. Gi oss beskjed om eventuelle lengdekrav som kreves for jobben din.





Pit Saw Kerf Marks



InspectAPedia tolererer ingen interessekonflikter. Vi har ikke noe forhold til annonsører, produkter eller tjenester som er omtalt på denne nettsiden. Denne artikkelen beskriver og illustrerer ulike typer merker som finnes på gamle treplater og bjelker:. adze- og øksemerker, dating håndhuggede bjelker, håndsagt tømmer, mekanisk gropsaget tømmer, sirkelsag-skjæremerker og moderne høvlet eller slipt glatt dimensjonelt tømmer.


Vi inkluderer en tabell med moderne dimensjonalt trelast nominelle og faktiske størrelser for ovnstørket og behandlet tre. Vi inkluderer forskningshenvisninger som hjelper til med å forstå historien og utviklingen til den mekanisk betjente stempelsagen eller en mekanisk og ofte bærbar erstatning for den håndbetjente "gropsagen". Vi tilbyr også en ARTIKKELINDEKS for dette emnet, eller du kan prøve søkeboksen øverst eller nederst på siden som en rask måte å finne informasjon du trenger.


Generasjoner av typer adzes, økser, broadaxes og sager som brukes til å kutte bjelker, og lignende detaljer er lett tilgjengelig på mange bygninger. Merkene etter disse verktøyene gir både ledetråder til bygningsalderen og fantastiske estetiske detaljer. Nedenfor, i grov kronologisk rekkefølge, illustrerer vi ulike typer sag- og verktøyskjæremerker i tre: adze-kutt, håndsagede gropsag-merker, mekanisk drevne gropsag-merker, sirkelsag-merker og umerket, høvlet moderne dimensjonelt trelast.


Vi diskuterer den visuelle sammenligningen av adze-merker, øksemerker, håndsaget tømmer, mekanisk pit-sagt tømmer og sirkelsag tømmer og plater.


Tømmerrammekonstruksjon brukte opprinnelig håndhuggede bjelker, kuttet omtrent rektangulært av en adze og øks. Senere trerammekonstruksjon brukte sagede bjelker og enda senere trerammekonstruksjon brukte sagede terskler, stendere, bjelker og sperrer, dating håndhuggede bjelker. Foto øverst på siden: gropsager på en saget bjelke i et hjem i Cold Spring New York. Håndhuggede bjelker, hakket og deretter dimensjonert med en adze og øks, ble brukt i Nord-Amerika fra tiden til slutten.


Vår dating håndhuggede bjelker ovenfor viser skjæring av økser og hugg-adze-skjæringer som normalt er synlige i den grove overflaten til håndhuggede strukturelle trebjelker. Verktøymerkene på den antikke bjelken som er vist her ble mest sannsynlig laget ved hjelp av en adze eller en kombinasjon av en bred øks og adze, dating håndhuggede bjelker. Utflatningen ble ikke gjort med en øks alene, da vi kan se den glatte overflaten som ble etterlatt av adze på noen av bjelkens overflater, dating håndhuggede bjelker.


En forståelse av hvordan håndhuggede bjelker ble kuttet, for eksempel, kan tillate den forsiktige observatøren å ikke bare gjenkjenne typen og alderen på bygningens innramming, men til og med å forstå akkurat hvor arbeideren sto da et slag fra et verktøy ble levert til et bygningsrammeelement. Ved hjelp av en øks, bred øks eller bred øks, eller muligens bare en adze, et hakkelignende skjæreverktøy med forskjøvet trehåndtak, ville arbeideren lage en serie kutt langs den runde oppovervendte overflaten av en stokk.


For de som hadde en, ble en krittstrek brukt til å markere en rett linje langs en eller to sider av stokken for å lede skjæringen, og snittene ble gjort til omtrent dybden av linjen.


Med en krittstrek eller mer sannsynlig arbeid bare etter øyet, brukte arbeideren oftest en bred øks eller en bred øks for å kutte inn i tømmerflaten. Grove snitt kan ha vært så langt som to fot fra hverandre langs tømmerflaten, og ble ikke gjort til hele dybden av strenglinjen eller siktelinjen som representerte den ønskede flate overflaten til den ferdige bjelken.


Mellom disse skåringene dating håndhuggede bjelker ved ville bli fliset ut ved å lirke med kanten av øksen eller øksen. Ytterligere kutt nærmere den endelige kuttlinjen kan gjøres ved å bruke broadaxen eller den brede øksen eller muligens selve adze, etterfulgt av ytterligere chipping. I en siste serie med kutt, dating håndhuggede bjelker, den skarpe adze eller oftere en øks, bred øks eller bred øks ble brukt til å skjære bort den krøllede "chipen" av avrundet tømmerflate, og deretter ble overflaten "høvlet" av adze.


Øksekuttet ble laget ved bunnen av flisen av tre skåret og løftet av adze. På bildet vårt av en tilhugget bjelke ovenfor, er de vertikale kuttene på tvers av høyden av den røde pilen på tømmerflaten kuttene som ble gjort for å fjerne brikken, mens den skjelformede grønne pilen eller den delte oransje pilen rektangulære ansiktskutt er merkene som er igjen enten av adze-bladet eller ved spaltene i treoverflaten når den adze-kuttede sponen ble fjernet. Du kan se ved at noen av skjæreflatene er glatte at huggesnittene ble laget av en adze.


En faglært arbeider kan bruke en skarp broadaxe til å skjære på flaten langs tømmerflaten for å flate den ut til dens siste overflate når det ikke var noen adze for hånden; i så fall kan vi se glatte, men mer avrundede snitt, eller kutt som var vinklet inn i treet og dermed mindre flate langs bjelkeoverflaten da øksebladet ikke kunne svinges helt parallelt med bjelkeflaten der bladet til bjelken. øks eller øks flatet bjelkeoverflaten til den endelige kuttlinjen.


Oftere i Colonial America ble den endelige bjelkefacingen utført ved å bruke en adze for å glatte overflaten. Hadde sjetongene nettopp blitt delt ut av dating håndhuggede bjelker ikke se slike flate, glatte kutt parallelt med bjelken dating håndhuggede bjelker på tømmerflaten som er igjen av adze.


Denne detaljen gir en veldig personlig forbindelse dating håndhuggede bjelker en bygnings alder og tidligere konstruksjon. Du kan faktisk plassere deg selv der arbeideren sto for å svinge verktøyet. Når par med individuelle tidtakere settes sammen med tilpassede kutt for å matche deres individuelle uregelmessigheter, ble mest sannsynlig den europeiske skribentregelprosedyren fulgt. Alt tømmeret var forhåndsmontert på bakken, ristet med en metallsyl for å lage skjæremerker slik at skjøten passet tett, en håndskrue boret hull for treneglen eller trepinnen, og referansemerker ble laget på hver bjelke eller stolpeenden for å vise de riktige tilkoblingspunktene under montering.


Du kan se noen av disse ekteskapsmerkene på de sagede bjelkene på bildet mitt nedenfor. Vanligvis ble ekteskapsmerkene eller tallene kuttet som kombinasjoner av rette linjer for å danne romertall. Ekteskapsmerkene på bildet var på sperrene i et Poughkeepsie-hjem bygget i ca. og reparert i 's av redaktøren [DF]. Konstruksjon med firkantet linjal avsluttet praksisen med å skreddersy sammen hvert par bjelke- eller stolpeender ved å kutte og skjøte tømmer eller andre treelementer ved å bruke en enhetlig eller standard fugeform og dimensjon.


Som med senere masseproduksjon tillot dette alle to ender dating håndhuggede bjelker bjelker eller stolper som skal skjøtes sammen, noe som gjør nummerering av parrende stolper eller bjelkeender med ekteskapsmerker unødvendig.


Mens jeg har lest at Square-regel-konstruksjon ble dominerende i Nord-Amerika avdating håndhuggede bjelker, Jeg er i tvil om hvor utbredt det var på den tiden, gitt de mange låvene eller andre strukturer vi daterer til senere enn den epoken som fortsatt brukte ekteskapsmerker på stolpene og bjelkene.


Tømmerrammingen vist på bildet ovenfor nedenfor er fra et kolonialt hjem i Dating håndhuggede bjelker, NY. Du kan se dette huset. Å hugge tømmerstokker til bjelker kan være eldre enn det som er vanlig å anta, ettersom det absolutt er forhistoriske bevis på at folk laget tømmer til forskjellige formål, inkludert jordbruk og muligens trehugging. Men generelt daterer eksperter håndhugget bjelkekonstruksjon til s i Europa og i Nord-Amerika fra tidlig til midten av tallet, og strekker seg til og med til moderne tid av noen håndverkere og tømmerbyggere.


Senere bjelker ble saget manuelt eller mekanisk av en manuelt betjent vertikal gropsag, til slutt av maskindrevne gropsager og sirkelsager. Tømmerramming med stolpe- og bjelkekonstruksjon med tapp- og tappforbindelser ble brukt i Europa i minst år før den først ble brukt i Nord-Amerika.


På eldre trematerialer som ikke senere ble høvlet eller slipt glatt, finner vi minst fire typer sagskjæremerker som illustrert ovenfor. Nedenfor inkluderer vi fotografier av hver av disse typene sagkutt eller snittmerker. Dating håndhuggede bjelker notat om formen og regelmessigheten til sagkutt eller snitt kan fortelle oss hvilken type sag som brukes til å produsere tømmeret eller bjelken og kan gi en pekepinn på alderen på treet. Der det er avrundede eller buede sagmerker kan vi måle buene for å anslå størrelsen på sirkelsagbladet - en annen ledetråd til alderen til selve tømmeret.


I det koloniale Nord-Amerika, i det minste i nordøst hvor vannkraft var tilgjengelig, var vanndrevne sagbruk i vanlig bruk så tidlig som da vanndrevne sagbruk kuttet tømmerstokker til planker for kolonihus. Ved midten av 1800-tallet og kanskje 20 år før U. Borgerkrig, tusenvis av sagbruk var i drift i mer urbane områder. Likevel, i grenseområder hvor sagbruk ikke hadde ankommet, fortsatte folk å bygge hjem og andre strukturer fra tømmerstokker eller grovhuggede tømmerstokker som vi beskrev ovenfor.


Sagkuttene som er synlige av lommelykten på denne sagede strålen danner en uregelmessig "vee"-form, en klar indikator på at denne strålen ble kuttet for hånd ved hjelp av en tomanns pit-sag, dating håndhuggede bjelker.


Bildet vårt viser en håndsaget bjelke eller planke. Håndsagde planker og bjelker er markert med rette skjærelinjer som inkluderer kryssende vinkler som markerer snittene "opp" og "ned" laget av sagmannen som sto på toppen av stokken, "opp"-snittet eller under stokken i pit "down" kuttet. Denne bjelken ble kuttet før mekaniske sager var tilgjengelige, men etter at håndhuggede bjelker eller råstokker var i vanlig bruk.


Over: en gropsaget bjelke undersøkt på Brinstone Farm, St. Weonards, Herefordshire, dating håndhuggede bjelker, Storbritannia. Bygninger i dating håndhuggede bjelker områdedato fra 's og hekker eller andre feltmarkører, dating håndhuggede bjelker, stier og veier dateres til romertiden.


De relativt rette sagsnittene som endrer vinkel på tvers av denne bjelken taler for at denne bjelken har blitt kuttet på en hånddrevet gropsag. Vi kan kontrastere disse sagmerkene med den mekaniske gropsagen som fulgte, deretter med sirkelsagmerker, og senere med høvlet dimensjonert moderne trelast av to generasjoner.


Vi inkluderer illustrasjoner av disse merkingene og overflatene nedenfor. Bildet vårt ovenfor illustrerer et treelement kuttet på en maskindrevet mekanisk gropsag.


Når du sammenligner sagkuttmerkene på dette tømmeret med det håndsagte treverket ovenfor, vil du legge merke til at sagsnittmerkene er vertikale på tvers av treet, alle parallelle og ganske jevne i avstand. Avhengig av plasseringen var mekanisk drevne gropsager i bruk så tidlig som i New Yorklater på steder lenger vest i Nord-Amerika. Over: vertikale parallelle sagsnittmerker på trelist på en gipsvegg funnet i et hjem bygget i Poughkeepsie, dating håndhuggede bjelker, New York.


I motsetning til de håndkuttede gropsagmerkene på bildet vårt ovenfor, etterlater en mekanisk drevet gropsag vertikale sagsnittmerker som er parallelle da gropsagbladet ble beveget konsekvent og vertikalt mens stokken ble skjøvet sakte gjennom sagmaskinen. Se også TRELEFT for GIPS eller STUK. Jeg er nysgjerrig på å vite om sagmerkene på noen redwood-lektebrett hentet fra et hjem bygget i 's'ene.


Sagmerkene lager en "x" på forsiden av lekten. Jeg har blitt med flere stykker dating håndhuggede bjelker og pusset dem, men ikke så mye at de fjernet sagmerkene. Hjemmet mitt er laget av gammel redwood med unntak av innrammingen. Jeg lurte ofte på hvordan de større bordene og bjelkene ble kuttet. Jeg angrer på at jeg ikke klarte å redde mer av lekten, men den eneste måten å ha gjort det på hadde vært å fjerne den og deretter feste den på nytt. Men jeg har klart å lage noen fine små prosjekter med den.


MCL, de X-formede sagsnittene, hadde de vært både rette og i en X med en mer spiss vinkel, ville sannsynligvis blitt kuttet fra en menneskedrevet gropsag; men ved nærmere analyse ser nesten alle skjæremerkene ut til å ha en bue eller kurve som jeg vil forklare. Og det er helt vanlig å se en blanding av sagbladmerker på trelast i en eldre bygning; trelast kan ha blitt gjenvunnet fra tidligere bruk, eller det kan ganske enkelt ha blitt lagret og blandet på sagbruket.


Datering av tømmer med sagsnitt må justeres ikke bare for landet der tømmeret ble kuttet, men til og med landets område, dating håndhuggede bjelker.


For eksempel i U, dating håndhuggede bjelker. og sannsynligvis i Canada var drevne gropsager og senere drevne sirkelsager i tidligere bruk på østkysten av disse landene enn lenger vest eller på vestkysten. Vestkysten hadde også drevne sagbruk før lokalsamfunn i sentrum av byen dating håndhuggede bjelker inkludert vanndrevne sirkelsager og eventuelt vanndrevne gropsager.


John Reed, den første angelsaksiske nybyggeren i Marin var en irsk nybygger fra Dublin f. konstruert i 's av John Reed, stipendiat av Rancho Corte Madera del Presidio.


Bekkevannet ga drivkraften til bruket, som var det første i San Francisco Dating håndhuggede bjelker region for å levere trelast. Det ville være veldig nyttig å vite dimensjonene til det sagede treet på bildene dine; ellers er vi ikke sikre på hvor pålitelig vi kan skille mellom et "rett" eller "vinklet" skjæremerke i tre og merkene som kan være igjen hvis vi ser på en smal kanskje bare 1" bred trelist som ble saget og deretter tilbakesaget med et sirkelsagblad med stor diameter.


De tidligste gropsager brukte et rett blad som beveget seg i en vekslende, men rett linje opp og ned - trukket og dyttet av to arbeidere, dating håndhuggede bjelker, en står på tømmerstokken og en annen i gropen under stokken - produserer et sagsnitt av typen X, dating håndhuggede bjelker. Disse bladene hadde noen ganger en liten bue i seg selv, så til og med et kappsagblad er kanskje ikke helt rett - det kan ha en veldig liten bue, men settet med snittmerker i treet vil være parallelle og for en hånddrevet gropsag , danner de et akutt X-snitt som du ser ovenfor på denne siden, og kuttene er ikke fordelt med veldig jevne mellomrom.


Senere gropsagblader, inkludert en jeg fant i Cold Spring New York, ble mekanisk drevet, kanskje av vannkraft; de bladene i det minste de jeg har sett var rette og produserte ganske rette, dating håndhuggede bjelker, parallellsag.


Bueformede sagsnitt er fra et stort sirkelsagblad eller til og med fra et mindre - vi kan ikke si uten å vite størrelsen på treet eller ha en målreferanse på bildene dine. Men det er slik at i mange lokalsamfunn var sirkelsagblader med mindre diameter i bruk i god tid før de veldig store fyrene på fire fot som det antikke tomme bladet vi viser slag. De tidlige sirkelsagbladene var små og ble brukt til å kutte lekter og innramming stendere; de etterlater en kurve som har en mindre radius eller en "skarpere bue" hvis du vil.


Senere ble sagbladene ganske store; vi har sett noen flere fot i diameter; dating håndhuggede bjelker etterlate en bue med mye større radius. Bildet vårt ovenfor viser et sagblad med tommer i diameter som dateres fra tidlig på tallet, dating håndhuggede bjelker, til salgs på ebay juli av en leverandør i Riverside California, dating håndhuggede bjelker.


Der du ser mer enn ett sett med bueformede sagspormerker på et brett, ble brettet kjørt gjennom sagbruket to ganger; Det ble vanligvis gjort for mer nøyaktig dimensjonering eller noen ganger for å jevne ut treet ytterligere. Jeg har kommentert to av bildene dine og vil legge dem ut her og senere i artikkelen over på denne siden. Takk for flotte bildeeksempler; vi vil beholde noen av disse med artikkelen som fine eksempler.





kjente datingsider



Lengre lengder er ikke et problem mot en ekstra kostnad. Den originale fargen er en blanding av brunt og grått og kan vaskes til en mer konsistent brunfarge. For peismanteler detaljersliper vi alle synlige sider og kutter den ene siden flat for montering mot vegg eller tak.


Originale riller eller hakk kan fylles på forespørsel. Mantelender kuttes kvadratisk til ønsket lengde og poleres. Matchende konsoller i en rekke størrelser og former er også tilgjengelig på forespørsel. Materialet er en blanding av hardtre, som den opprinnelige byggherren ville ha høstet fra den opprinnelige skogen ved siden av byggeplassen.


Bjelkene er vanligvis firkantede - 6×6, 8×8, 9×9, etc. og er typisk håndhugget på fire sider som inneholder de originale tapp- og tapphullene og tappene. Bjelkene vil ha en eksisterende grå eller brun patina som kan slipes lett for å avdekke en fyldig brun patina rett under overflaten.


For å behandle mantelen kutter vi vanligvis bakkanten flat og rett, kutter bjelken til lengden og polerer endene og pusser lett de synlige sidene. Eventuelle boringer som er inkludert i bjelken, vil bli lappet på forespørsel.


Egendefinerte konsoller kan kuttes for å gå sammen med mantelen også. Hvis du ønsker å utføre arbeidet selv, kan du bestille time for å velge tømmer fra gården. den øvre innrammingen er at det ikke er sporhull i sviller. Tømmerhytter har også samme typer tømmerstokker. Lengder kan være opptil E-post: jcwoodworking oldreclaimedwood. Epostadresse. Å prøve å gjenopplive en forståelse og tilbedelse av tre virker like håpløst som å prøve å bringe tilbake hesten og vognen. Men å gjenopplive veltalenheten fra den tiden er virkelig verdt.


Butikk: Route , Perkasie PA Gjenvunne låvebjelker ... gammeldags appell med ny bærekraft. Sagede bjelker Sagede bjelker har en jevnere finish. For det meste tilgjengelig med den originale håndhuggede teksturen, mens sirkelsagede og levende kantbjelker også er tilgjengelige. Den originale fargen er en blanding av brunt og grått og kan vaskes til en mer konsistent brunfarge. Vi pusser vanligvis detaljer på alle utsatte sider og skjærer den ene siden flat for montering mot vegg eller tak.


Originale riller eller hakk kan fylles på forespørsel. Antikt håndhogd låve er vårt mest populære bjelkeprodukt og brukes mye i både moderne og rustikke jobber. Skjønnheten til den originale uthuggede teksturen og patinaen kan rett og slett ikke dupliseres. Materialet er en blanding av hardtre som byggherren ville ha høstet fra den opprinnelige skogen på eller ved siden av byggeplassen. Bjelkene er vanligvis firkantede, håndhugget på fire sider og inneholder de originale tapphullene og tappene.


Hver side av hver bjelke og hver enkelt bjelke er unik i tekstur, da den blir oppgradert for hånd. Det gjenvunnede låvetømmeret vil ha en eksisterende grå eller brun patina som kan slipes lett for å avsløre en fyldig brun patina samtidig som den beholder den opprinnelige teksturen. Innstikkslommene kan fylles mot et pristillegg på forespørsel. Størrelsene varierer fra omtrent 5 × 5 til 12 × 12 med sporadiske større størrelser tilgjengelig.


Disse bjelkene ble opprinnelig brukt som sviller eller veggstokker i låvene, og ble flatet til en viss tykkelse for hånd mens de resterende to sidene ble stående med de originale levende kantene urørt. En strømførende kant kuttes vanligvis av for å være mer konsistent i bredden og installeres opp til taket eller veggen.


Bjelkene vil ha en eksisterende grå eller brun patina som kan slipes lett for å avsløre en fyldig brun patina samtidig som den originale teksturen beholdes.

No comments:

Post a Comment